'Bahan Didik Hibur'

Blog Cikgu Hijau: Didik Hibur

Posted by Berita Terpopuler on Sun, 14 Sep 2014 03:28:00 GMT

Istilah didik hibur atau 'fun learning' diperkenalkan seiring dengan pelaksanaan KSSR pada tahun 2010. Ia merupakan satu pendekatan dalam pengajaran dan pembelajaran.

Read More »

ILMU adalah KUASA: Nota Didik Hibur

Posted by Berita Terpopuler on Sat, 13 Sep 2014 20:26:00 GMT

Didik hibur merupakan satu pembaharuan yang cuba diperkenalkan kepada murid - murid sebagai kaedah alternatif semasa proses pengajaran Bahasa Malaysia.

Read More »

RPH KSSR BM (didik hibur) - Upload, Share, and Discover ...

Posted by Berita Terpopuler on Sun, 14 Sep 2014 05:30:00 GMT

RPH KSSR BM (didik hibur) Document Transcript. RANCANGAN PENGAJARAN HARIANMata Pelajaran : BahasaMelayuTahun : 3 TigerBil.Murid ...

Read More »

Bahan Bantu Mengajar

Posted by Berita Terpopuler on Thu, 11 Sep 2014 11:53:00 GMT

Langkah 3 1 Murid-murid melengkapkan pantun dengan pilihan jawapan yang disediakan pada lembaran kerja. 2 Guru mengedarkan lembaran kerja kepada semua murid.

Read More »

Blog Cikgu Hijau: Bahan Taklimat Pelaksanaan Program LINUS ...

Posted by Berita Terpopuler on Sun, 14 Sep 2014 06:13:00 GMT

Kepada guru-guru yang inginkan sedikit pencerahan dan maklumat mengenai LINUS Bahasa Inggeris, bolehlah download bahan taklimat dalam bentuk slaid di pautan berikut:

Read More »


Bahan Didik Hibur

Blog cikgu hijau: didik hibur, Istilah didik hibur atau 'fun learning' diperkenalkan seiring dengan pelaksanaan kssr pada tahun 2010. ia merupakan satu pendekatan dalam pengajaran dan pembelajaran.. Ilmu adalah kuasa: nota didik hibur, Didik hibur merupakan satu pembaharuan yang cuba diperkenalkan kepada murid - murid sebagai kaedah alternatif semasa proses pengajaran bahasa malaysia.. Rph kssr bm (didik hibur) - upload, share, and discover, Rph kssr bm (didik hibur) document transcript. rancangan pengajaran harianmata pelajaran : bahasamelayutahun : 3 tigerbil.murid.

Bahan bantu mengajar, Langkah 3 1 murid-murid melengkapkan pantun dengan pilihan jawapan yang disediakan pada lembaran kerja. 2 guru mengedarkan lembaran kerja kepada semua murid.. Blog cikgu hijau: bahan taklimat pelaksanaan program linus, Kepada guru-guru yang inginkan sedikit pencerahan dan maklumat mengenai linus bahasa inggeris, bolehlah download bahan taklimat dalam bentuk slaid di pautan berikut:. Bahan - sk bidor 2, 1. buku daftar buku-buku stok yang ada di sekolah. 2. buku stok pss, perpustakaan, bilik sains, kh, pjk, mz. 3. buku-buku tunai kedai buku, kebajikan guru dll..

Belajar bahasa bersama cikgu as & cikgu din, Terima kasih atas kesudian mengunjungi laman blog ini. segala bahan yang terdapat di blog ini boleh dikongsi dan digunakan untuk peningkatan ilmu dan kemahiran dalam. Ensiklopedia pendidikan, Sekiranya anda ingin berkongsi informasi yang sahih mengenai pendidikan di malaysia, sila email ke alamat ensiklopediapendidikan@gmail.com majulah dunia pendidikan.

Referensi:
  • cikguhijau.blogspot.com
  • emmaazlina.blogspot.com
  • www.slideshare.net

Wanita Dipenjara Karena Perkosa Pria Paling Terpopuler

Posted by on September 15, 2014

Berita mengenai seorang wanita di Amerika Serikat yang memperkosa pria tetangganya paling menyedot perhatian sepanjang Minggu 14 September 2014. Selain itu ada 4 berita lainnya yang terfavorit di hati para pembaca Liputan6.com, terutama di Kanal Internasional. Berikut 5 berita yang paling banyak mencuri perhatian pembaca situs kesayangan Anda: 1. Wanita Ini Dipenjara Karena Perkosa Pria [...]

Continue Reading

Justin Bieber Inginkan Anak dari Selena Gomez  

Posted by on September 15, 2014

TEMPO.CO, Jakarta – Justin Bieber kembali menjalin hubungan asmara dengan Selena Gomez. Bieber bahkan berniat memiliki anak dari Selena Gomez. Pelantun Beauty and a Beat tersebut menginginkan hubungan yang serius dengan Gomez, wanita yang dicintainya sejak empat tahun lalu itu. Bieber mulai memikirkan untuk memiliki momongan dari kekasihnya. “Mereka memiliki ide untuk segera memiliki anak. [...]

Continue Reading

You might also likeclose