'Cara Membuat Perambut Apollo'

Tips Membuat Perambut Tanduk Pancing - YouTube

Posted by Berita Terpopuler on Tue, 21 Oct 2014 21:07:00 GMT

Semoga tips membuat perambut tanduk pancing ini dapat membantu, KEGEMBIRAAN BERJORAN KITA KONGSI BERSAMA. http://jadualair.blogspot.com.

Read More »

Perambut Appolo.AVI - YouTube

Posted by Berita Terpopuler on Mon, 20 Oct 2014 05:37:00 GMT

Salam semua. Ini adalah teknik membuat perambut appolo utk memancing di unjam.

Read More »

Jom .......Mancing Ler!: Jenis Jenis Perambut

Posted by Berita Terpopuler on Tue, 21 Oct 2014 02:23:00 GMT

Aplikasi yang teknik yang dipelbagaikan ini penting kerana perambut atau kaedah memancing ini akan dipengaruhi oleh lokasi memancing, jenis ikan yang ...

Read More »

Aku Pemancing: Umpan

Posted by Berita Terpopuler on Fri, 17 Oct 2014 21:47:00 GMT

Salah satu umpan yang paling digemari oleh pemancing di dunia adalah sotong dan ia boleh digunakan secara seekor atau secara hirisan mahu pun hidup atau yang sudah mati.

Read More »

PANCING OH PANCING ikan dan udang galah ...cara mudah!!!!!

Posted by Berita Terpopuler on Sun, 19 Oct 2014 15:26:00 GMT

Blog yang padat dengan petua, rahsia dan helah memancing ikan dan udang galah paling mudah,murah, do-it yourself dan berkesan bagi mereka yang benar-benar gila memancing.

Read More »


Cara Membuat Perambut Apollo

Tips membuat perambut tanduk pancing - youtube, Semoga tips membuat perambut tanduk pancing ini dapat membantu, kegembiraan berjoran kita kongsi bersama. http://jadualair.blogspot.com.. Perambut appolo.avi - youtube, Salam semua. ini adalah teknik membuat perambut appolo utk memancing di unjam.. Jom .mancing ler!: jenis jenis perambut, Aplikasi yang teknik yang dipelbagaikan ini penting kerana perambut atau kaedah memancing ini akan dipengaruhi oleh lokasi memancing, jenis ikan yang.

Aku pemancing: umpan, Salah satu umpan yang paling digemari oleh pemancing di dunia adalah sotong dan ia boleh digunakan secara seekor atau secara hirisan mahu pun hidup atau yang sudah mati.. Pancing oh pancing ikan dan udang galah cara mudah!!!!!, Blog yang padat dengan petua, rahsia dan helah memancing ikan dan udang galah paling mudah,murah, do-it yourself dan berkesan bagi mereka yang benar-benar gila memancing.. Cara memancing , teknik dan petua memancing | just another, Teknik memancing secara asasnya disemua perairan. casting (teknik mengilat) adalah satu kaedah memancing dengan membuat lontaran umpan atau gewang ke sasaran kemudian.

Jom .mancing ler!: mencandat sotong, Mencandat sotong (squid jigging) adalah satu kaedah tradisi yang tidak mengunakan cara moden. mencandat sotong juga ada keseronakan yang tersendiri.. Mat utie: bagaimana cara memancing dan jigging di pulau, Nak dijadikan cerita, aku baru balik dari trip memancing di pulau sembilan, pangkor, perak selama dua hari dan satu malam dengan menggunakan tongkang. Pancing ngail, Untuk membuat sentapan balas yang padu, pastikan tali utama benarbenar tegang ataupun pastikan umpan sedang dilarikan ikan, kemudian rendahkan dulu joran pada kira.

Referensi:
  • www.youtube.com
  • www.youtube.com
  • mancing101.blogspot.com

Xperia M2 Aqua dan E3 Turut Meramaikan Acara Perilisan Z3 di Indonesia

Posted by on October 22, 2014

TeknoUp.comTurut meramaikan acara peluncuran perangkat flagship Z3 di Indonesia, Sony juga mengikutsertakan smartphone dari keluarga lain yaitu Xperia M2 Aqua dan Xperia E3. Xperia M2 Aqua merupakan smartphone kedap air dari Sony yang berada di range harga lebih rendah dibanding jajaran smartphone flagship. Sedangkan Xperia E3 merupakan smartphone LTE dengan harga paling terjangkau namun tetap [...]

Continue Reading

Tak terima Amien Rais diruwat, PAN lapor Bareskrim Mabes Polri

Posted by on October 22, 2014

MERDEKA.COM. Paguyuban Masyarakat Pelestari Tradisi (Pametri) kemarin yang melakukan praktik ruwatan di depan rumah Amien Rais di Yogyakarta. Tidak terima dengan tindakan tersebut, lima anggota DPR dari Fraksi PAN datangi Bareskrim Mabes Polri melaporkan Pametri. “Kami memang datang secara spontan. Kedatangan kami ini belum kami informasikan sebelumnya ke pihak Bareskrim. Insya Allah besok kami akan [...]

Continue Reading

You might also likeclose